Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Advies en Ondersteuning

    Banner image

    Bronvermelding

    Meer weten over bronvermelding volgens APA?

    Vraag het Mediacentrum!

    Heb jij een inhoudelijke vraag dan kun je een afspraak maken met InfoWijzer. Dit kan voor vragen over:

    • literatuuronderzoek
    • bronvermelding volgens APA
    • auteursrecht
    • publiceren

    Stuur voor een afspraak een mail naar mediacentrum@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad). De afspraken worden ingepland op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur en vinden online plaats óf in het Mediacentrum. Deze voorziening geldt vanzelfsprekend ook voor studenten en medewerkers van Windesheim in Almere. 
     

    Op verschillende manieren ondersteunen wij jou als docent of student bij je werk en studie, bijvoorbeeld bij het zoeken naar informatie of bij publiceren. Ook bieden we workshops aan, geven we je tips en trics over tools en apps en zorgen we voor een relevant aanbod van bronnen.

    Onderzoek

    Alles over onderzoek

    Doe jij onderzoek op Windesheim? Op de site Alles over onderzoek(opent in nieuw tabblad) vind je meer informatie over praktijkgericht onderzoek binnen Windesheim. De website is in de eerste plaats gericht op collega's die onderzoek doen binnen de kenniscentra van Windesheim.
    Lijkt het je leuk om onderzoek te gaan doen? Ook dan vind je op deze website informatie om je te oriënteren en een indruk te vormen.

    Subsidie

    Onderzoekfinanciers hebben de subsidievoorwaarden aangescherpt. Je bent als onderzoeker verplicht om je resultaten en je datasets als het kan open access te publiceren.

    In het subsidieaanvraagformulier is een paragraaf over ‘open access’ en over ‘datamanagement’ opgenomen. Het Mediacentrum kan je helpen bij het invullen van deze paragrafen.

    Neem hiervoor contact op met Esther Eisen-Tijssen(opent in nieuw tabblad).

    Voor overige vragen rondom subsidies voor praktijkgericht onderzoek kun je contact opnemen met Karin de Jonge van de Dienst Support.

    Onderzoeksdata

    Als onderzoeker verzamel je tijdens het onderzoeksproces data. De financier wil van je weten hoe je met de data omgaat. Je kunt hierbij denken aan waar je de data opslaat, wat je geregeld hebt rondom privacy-gevoelige gegevens en of je de data na het onderzoek voor hergebruik beschikbaar stelt. Dit omschrijf je in een zogenaamd Data Management Plan. Het Mediacentrum kan je hierbij helpen. Dit doen we samen met de collega’s van onder andere dienst ICT. Goed datamanagement draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van je onderzoeksdata. 

    Wil je weten wat er binnen Windesheim op dit gebied mogelijk is? Neem dan contact op met Esther Eisen-Tijssen(opent in nieuw tabblad).

     

     

     

     

     

    Referentietools - Endnote

    Onderzoek doen gaat vaak samen met een literatuurstudie. Het bewaren en organiseren van de gevonden literatuur doe je met een zogenaamde referentietool. Met zo’n tool bouw je een eigen bestand met referenties die je in Word kunt oproepen. Zo kun je  de gewenste verwijzingen invoegen in je eigen document en de bronnenlijst maken. 

    Er zijn diverse tools op de markt, bv. Mendeley of Zotero. Dit zijn gratis webbased programma’s. Deze worden niet ondersteund door Windesheim. Windesheim heeft een licentie op EndNote. 

    EndNote 

    De belangrijkste functies van EndNote zijn: 

    • opbouwen van een eigen bestand (library) met referenties  
    • rechtstreekse export vanuit databases naar je eigen library 
    • delen van referenties 
    • samenwerking tussen EndNote en Word. 

    EndNote is als desktopversie en online beschikbaar. Bij de desktopversie wordt de literatuur op je eigen computer bewaard. De online versie slaat de literatuur op in de Cloud zodat je de informatie overal kunt raadplegen. Beide versies kunnen met elkaar worden gesynchroniseerd. 

    De desktopversie van EndNote (https://endnote.com/(opent in nieuw tabblad)), alleen beschikbaar voor medewerkers, kan geïnstalleerd worden via het startmenu (Bedrijfsportal). Installatie moet op de Campus plaatsvinden.

    De online versie, EndNote Online (https://www.myendnoteweb.com(opent in nieuw tabblad)), kan zowel door medewerkers als studenten worden gebruikt. 

    Wil je meer weten over de desktop versie van  EndNote ga dan naar de libguide: 

    EndNote 20: Handleiding voor medewerkers(opent in nieuw tabblad)

    Voor de EndNote Online handleiding ga je naar:

    EndNote voor studenten

    Op aanvraag verzorgt het Mediacentrum instructies voormedewerkers Wil je hier meer informatie over of wil je informatie over het gebruik van EndNote neem dan contact op met Rensje Wicherson(opent in nieuw tabblad).