Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Voorzieningen

  Banner image

  Overige voorzieningen

  Ontbreekt er volgens jou nog een boek of tijdschrift in onze collectie? Vul dan het formulier  in om je aanschafsuggestie door te geven. 

  We bekijken iedere suggestie nauwkeurig. Als het binnen de collectie en het budget past, schaffen wij hem graag aan. 

  Het duurt minimaal twee weken voor je suggestie een uitleenbaar boek oplevert. Heb je het boek eerder nodig? Vraag het dan op een andere manier aan. Bijvoorbeeld bij een andere bibliotheek. We helpen je hier graag bij via het Inter Bibliothecair Leenverkeer (IBL).

  Wanneer je je kaart kwijt bent laat deze dan meteen blokkeren bij het Mediacentrum. 

  Als student kun je een nieuwe pas aanvragen bij de balie van de Studenten Administratie in C0.85. 

  Let op: de link gaat naar een sharenetpagina en is alleen te bekijken wanneer je ingelogd bent 

  Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je bij aanvang op Windesheim o.a. een Windesheimkaart waarmee je kunt kopiëren/printen, betalen voor het parkeren maar ook materialen kunt lenen in het Mediacentrum. Kom hiervoor langs bij onze balie met je kaart, dan voorzien wij deze ter plekke van een barcode.

  Ook is het mogelijk als (nieuwe) medewerker een aparte Mediacentrumkaart aan te vragen. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Na ongeveer een week kun je de nieuwe kaart afhalen in het Mediacentrum.

  Ben je al langer in dienst dan beschik je waarschijnlijk nog over een medewerkerspas. Deze kun je ook gebruiken.

  Je hebt bij ons verschillende mogelijkheden om te studeren.

  Er zijn meerdere plekken waar je alleen of in groepjes aan de slag kunt. Op de benedenverdieping mag je overleggen met je medestudenten. Op de eerste verdieping vind je een fluisterruimte en stille studieruimtes.

  Binnen Windesheim gaan we ervan uit dat je gebruik maakt van je eigen laptop of tablet. Maar bij ons staat nog wel een aantal pc’s voor algemeen gebruik. Je kunt hier inloggen met je Windesheim-account. Alle ruimtes binnen het Mediacentrum zijn vrij toegankelijk voor studenten en medewerkers.

  Kunstuitleen

  Ben je medewerker van Windesheim, dan kun je kunst lenen voor je werkkamer op de Hogeschool. Voorwaarde is wel dat de ruimte afsluitbaar is. Het Mediacentrum verzorgt de uitleen en het beheer van de kunstwerken. De huismeesters brengen de kunstwerken naar je kamer en hangen ze op.

  De kunstwerken die geleend kunnen worden zijn te zien op www.kunstuitleenwindesheim.nl(opent in nieuw tabblad). Op deze website kun je een kunstwerk uitkiezen en reserveren. Ook vind je er informatie over de kunstenaars

  Tentoonstellingen

  Maak je graag foto’s, schilder je of doe je iets anders creatiefs? En heb je een link met de Hogeschool als student, oud-student of medewerker? Of ben je beroepskunstenaar of -fotograaf? Wij bieden je de kans te exposeren. Twee keer per jaar zijn er wisselende tentoonstellingen op verschillende locaties. De tentoonstellingen worden gepland in het voor- en najaar.

  Een tentoonstelling kan bestaan uit foto’s over een studieproject of stage, maar natuurlijk mogen het ook mooie kunstzinnige foto’s zijn. Ook tekeningen, schilderijen of grafiek kun je bij ons exposeren. Voor klein ruimtelijk werk hebben we een afgesloten vitrinekast.

  Je kan exposeren in het Entreegebouw gecombineerd met het Mediacentrum. Daarnaast is het mogelijk te exposeren in de gang op de begane grond van het X gebouw. Deze gang loopt van het sportgebouw naar de ingang van het X gebouw.

  Wil je zelf exposeren of iemand voorstellen? Stuur dan een mail naar kunstuitleen@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) .