Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Multimedia in het onderwijs

  Banner image

  Wie zijn we?

  Multimedia Producties is een vakspecifiek team binnen het Mediacentrum.
  Ons team bestaat uit 5 enthousiaste collega's:

  • Marijke van Heiningen
  • Patrick van Kleeff
  • Benno Kuipers
  • Erik Hulsken
  • Mo Fazel

  In deze video stellen wij onszelf voor en zie je wat we o.a. doen op het gebied van kennisclip producties: MMP introductie(opent in nieuw tabblad)

  Van links naar rechts: Patrick, Mo, Erik, Benno, Marijke

   

  Wat doen we?

  We zijn actief op het gebied van de productie van digitaal onderwijsmateriaal. Dat doen we met name samen met docenten. Het grootste deel van onze producties bestaat uit kennisclips (onderwijsvideo's). In Zwolle beschikken we daarvoor over 3 studio's.

  Daarnaast bieden we docenten en studenten de mogelijkheid in onze podcaststudio in Zwolle aan de slag te gaan. We ondersteunen ook bij de productie van digitaal onderwijsmateriaal, bijvoorbeeld met behulp van de authortool Xerte, waar elke Windesheim medewerker en student gebruik van kan maken.

  Infographics, vormgeving voor diverse didactische werkvormen, bijzonder opgemaakte of interactieve PowerPoints behoren ook tot ons pakket. Kortom een breed gebied waar digitaal onderwijs en vormgeving elkaar ontmoeten.

  Behalve met docenten werken we ook samen met medewerkers vanuit Diensten die digitaal scholingsmateriaal voor collega's willen maken. Ook studenten kunnen bij ons terecht als zij een video of podcast opdracht krijgen. Met deze ondersteuning hopen we bij studenten zoveel mogelijk de "technische" belasting te verlagen, zodat zij zich meer kunnen focusen op het overbrengen van de inhoud.

  Ook bieden we scholing aan diverse doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop of handleiding gericht op medewerkers en studenten m.b.t. diverse zaken die digitaal onderwijsmateriaal betreffen. Van hoe je een video kunt monteren, tot hoe je PowerPoints kunt maken van hoge kwaliteit.

  Raadpleeg deze pagina voor een actueel aanbod van de aangeboden workshops.

  Meer informatie over...

  Via de knoppen hieronder kan je meer te weten komen over de dienstverlening die we vanuit MMP bieden.
  Wanneer je een van de knoppen aanklikt wordt je bewust doorgeleid naar een andere website. Deze is gemaakt in de authortool Xerte.

  Naast het geven van informatie over onze dienstverlening biedt deze tool diverse mogelijkheden op didactisch en interactief gebied. Op die manier hopen we jou te inspireren hier ook gebruik van te maken, want de tool is immers toegankelijk voor elke Windesheim medewerker én student. Een aantal mooie interactieve voorbeelden zie je onder het kopje Team kennismaking en de 360 graden virtuele rondleiding van onze studio's. 

  Benieuwd naar de mogelijkheden en ondersteuning m.b.t. kennisclips?

  Via de link vind je informatie en tips voor het maken van educatieve video content, zelfstandig en/of met ondersteuning van MMP.

  Wil je meer weten over onze individuele expertises?

  Via de link kom je meer te weten over ons team.

  Wil je meer weten over de mogelijkheden en ondersteuning m.b.t. podcasting?

  Via de link vind je tips voor het maken van educatieve audio content,  zelfstandig en/of met ondersteuning van MMP.

  Benieuwd naar de mogelijkheden en ondersteuning m.b.t. digitaal onderwijsmateriaal die Multimedia Producties biedt?

  Via de link vind je meer informatie over diverse authortools en digitaal onderwijsmateriaal wat door MMP is gemaakt in samenwerking met diverse vakcollega's.

  Ben je geïnteresseerd naar het scholingsaanbod van Multimedia Producties?
  Neem een kijkje op de pagina: Workshops

  Of klik door voor meer informatie over workshops op maat en handleidingen.

  Heb je een vraag?

  Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen of laat een bericht achter via ons contactformulier.

  Benieuwd naar de studio's in Zwolle?

  Via de link kan je alvast een kijkje nemen achter de schermen.