Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Lean Library

Banner image

Zoek je via het internet naar informatie? Download dan de browserextensie Lean Library(opent in nieuw tabblad) en zie direct of je via het Mediacentrum toegang hebt.

Hoe werkt het?

Lean Library laat je zien tot welke online boeken en online tijdschriften je toegang hebt via het Mediacentrum. Kom je bij een beschrijving van het online artikel of online boek waarvoor toegang via het Mediacentrum is geregeld, dan verschijnt er een pop-up en kun je, nadat je bent ingelogd als student van Windesheim, doorklikken naar de volledige tekst van de publicatie. 

Is er geen toegang via het Mediacentrum dan checkt Lean Library automatisch of de informatie ergens anders beschikbaar is. 

Voorbeelden

Je bent op zoek naar het weekblad Elsevier. Je klikt op de link in de Google resultatenlijst. Het Mediacentrum heeft een abonnement op het tijdschrift. Er verschijnt dan een pop-up met de link naar de inloggegevens.

Hetzelfde geldt voor ebooks die je op internet vindt. Je bent op zoek naar het "Basisboek voor kwalitatief onderzoek" van Baarda. Je klikt op de link in Google. Het Mediacentrum heeft een licentie op het e-book en er verschijnt dan ook een pop-up met de link naar de inloggegevens.

Lean Library en WindeSearch

In Lean Library zit een functionaliteit die ervoor zorgt dat je een woord of zin op internet kunt selecteren en dit woord gelijk kunt opzoeken in WindeSearch. Hoe werkt dit?

  1. Selecteer het woord dat je wil opzoeken. Bijvoorbeeld 'onderzoeksmethoden'
  2. Klik op de rechtermuisknop en klik op 'Zoeken in WindeSearch'
  3. Je zoekwoord wordt automatisch ingevuld in WindeSearch, de zoekmachine van het Mediacentrum

Downloaden

Het downloaden van Lean Library is heel eenvoudig. Ga naar https://www.leanlibrary.com/(opent in nieuw tabblad) en klik op de knop Add to Chrome/Edge/Firefox/Safari rechts boven in beeld.

Selecteer eenmalig ‘Windesheim’ en profiteer van deze makkelijke toegang!

Wil je Lean Library op je iPhone of iPad gebruiken? Download dan Academic Browser(opent in nieuw tabblad) uit de App Store.

Heb je vragen over Lean Library? Neem dan contact op met Sander Zwier(opent in nieuw tabblad).