Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Expositie Nelian Torenbeek

Banner image

Op dit moment is in het Mediacentrum een expositie te zien met werk van Nelian Torenbeek. Nelian is 55 jaar, woont in Zwolle, volgde meerdere opleidingen bij Windesheim en werkt als docent op de pabo in Deventer. Ze schrijft:

Rond 2010 kwam ik in aanraking met de leef- en zienswijzen van diverse natuurvolkeren. Het feit dat wij als mens kunnen bestaan dankzíj alle andere levende wezens heeft mijn levensvisie gevormd. Het respect voor álles wat leeft en de diepe wijsheid en kennis van de stamoudsten die ik heb ontmoet hebben me voorgoed veranderd. Mijn tekeningen gaan vaak over natuur en over groei.

Een paar jaar geleden ben ik na lange tijd weer aan het tekenen geslagen. Ik had niet gedacht dat ik kleurpotlood zo’n mooi medium zou vinden, dat was een nieuwe ontdekking voor mij. Het leuke ervan is, dat vrijwel iedereen wel aan een paar goede potloden kan komen, het ligt makkelijk binnen bereik.

Op de lange muur in de mediatheek hangt mijn verbeelding van “The Creation Story of the Native American Iroquois Tribe” in 10 tekeningen. De andere tekeningen gaan over mijn persoonlijke leven. Ik hoop dat je ervan geniet. 

Bij de expositie is een toelichting te vinden op het verhaal dat verbeeld wordt. De expositie is te zien tot en met juni 2024. Onderstaande foto is gemaakt door Puck Haverkamp.