Een intakeproces met helder doel
De belangrijkste verandering is het introduceren van een intakegesprek. Dit voorbereidend gesprek is voor ons het uitgangspunt om vraag en aanbod optimaal op elkaar aan te sluiten en Evidence informed onderwijsmateriaal in co-creatie met jou te kunnen ontwikkelen.
Waarom is een intakegesprek nodig? Wij onderkennen dat dit extra tijd kost en dat tijdsdruk vaak een belemmering vormt. Maar onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat praten naast je presentatie helaas niet de meest effectieve kennisclips oplevert. Er zijn zoveel meer mogelijkheden. En die verkennen we graag tijdens het intakegesprek. We stellen ons daarbij zo flexibel mogelijk op. Zo kan het gesprek naar wens fysiek of online plaatsvinden en kan een half uurtje al genoeg zijn om een beter beeld te schetsen.
Evidence informed onderwijsmateriaal
Het belang dat wij hechten aan intakegesprekken komt, naast dat we persoonlijk contact belangrijk vinden, voort uit wat wij beschouwen als ons evidence informed fundament. Tijdens het intakegesprek wordt er breed besproken hoe we jou kunnen ondersteunen bij het optimaal tot uiting brengen van de inhoud en het bereiken van het gewenste doel, zoals:
-
Op welke manier wordt het onderwijsmateriaal ingezet? Hoe is de integratie met ander onderwijsmateriaal geregeld?
-
Wat is het doel van het onderwijsproduct? En sluit de gewenste vorm hierbij aan?
-
Wie is de doelgroep en wat betekent dit voor de inhoud die je over wilt brengen?
-
Welke ondersteuning v.w.b. (grafisch) beeldmateriaal is wenselijk?
Tijdens het persoonlijke gesprek wordt er ook gekeken naar visuele ondersteuning van het onderwijsmateriaal. Als er vooraf al ondersteunend materiaal (bijv. een PowerPoint) beschikbaar is, wordt deze besproken in relatie tot de inhoud die je wil overbrengen. Daarbij is een goede bronvermelding van eventuele foto’s/ video’s, tabellen en grafieken ook een belangrijk onderdeel. Zodat het onderwijsmateriaal voldoet aan de Europese wet en regelgeving en/of de Easy Access regeling die binnen de hogeschool geldt.
Hierna worden verdere afspraken gemaakt om het onderwijsmateriaal te kunnen ontwikkelen.
Hier komt het op neer: het belang van een goed gesprek
Ons beleid zorgt ervoor dat zowel docent als MMP zo voorbereid mogelijk het proces ingaan om vervolgens een kwalitatief didactisch eindproduct te kunnen opleveren. In de figuur hierboven zie je een visualisatie van dit proces.
Samenvattend betekent dit dat Multimedia Producties kwaliteit boven kwantiteit stelt. Het doel is om effectief didactisch onderwijsmateriaal te maken met een evidence informed fundament. Ons team van multimedia content creators met zowel praktische als didactische expertise staat klaar om je daarbij zo goed mogelijk te helpen.
Meer weten over dit onderwerp? Lees dan hier meer.
|